[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
kacpero

Re: [PL] Galeria Bohuna

Post by kacpero »

brawo :clap: faktycznie najlepszy awatar jakiego do tej pory mozna bylo zobaczyc w necie..
podtrzymuję swoją opinię o przemyslanej koncepcji i konsekwentnej realizacji pomyslu :)
pozwolę sobie jednak na delikatne slowa krytyki ;)
-podstawka - jak już ktoś zauważył odstaje poziomem malowania od samego modelu - a szkoda, bo figurkę mimo wszystko ocenia się całościowo razem z elementem na ktorym jest umocowana
-ta kita z tylu - raz, ze nie bardzo pasuje kolorystycznie a dwa, ze jest jakos tak slabo wycieniowana :/
-fioletowe gemy - ten kolor tu IMO nie pasuje
-fioletowe przebarwienia na kamiennej skórze awatara - czy to jest efekt oswietlenia pochodzacego z lawy? czy to gemy się odbijaja na skorze? szczerze mowiac nie bardzo mi te rozswietlenia pasuja, bo postac wyglad w tym momencie jak rozstrzelana przez druzyne paintballowa operujaca amunicja z fioletowa farbka ;) niestety ten fiolet odciaga rowniez oko od bardzo dobrze opracowanych pomaranczowych rozblyskow 'lawowych'..
wracajac do calosci, efekt lawy moim zdaniem się broni.. dbałość o detale i smaczki jak zwykle na najwyższym poziomie..
konkretna robota..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

widzę że kolczyk w księciu albercie pozostał ... ... rozumiem każdy musi mieć jakieś przyjemności nawet awatar .. :P
a poza tym oczy wyszły bardzo fajnie i ogólnie współczuję malowania ... ja przeżyłem męki malując to cuś .. tyle że ja miałem z włócznią

a co do tyłka to widać że Magnetoplug był w użyciu :P ... cóż to eldar ...
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Marek

Post by Marek »

Sama figurka mnie nie powala, ale malowanie owszem.
Zgadzam sie z uwagami o kolorach kity i kamieni, za to osl i wszystkie detale
ktore domalowales sa najwyzszej klasy. Najmniej podoba mi sie miecz, jest jakbby robiony
na szybko i w innym stylu - troche nudny w porownaniu z reszta.

Co do podstawki, to uwazam ze jest ok. Przede wszystkim nie odciaga wzroku od samej figurki, za to pasuje
tematycznie i daje kontrast dla lawy.
*** de gustibus non est disputandum ***
Karpiu

Post by Karpiu »

Jak to mowil Mahon "troche przygasly", ale to jedna z fajniejszych twoich prac. Świetny zloty plus cieniowanie podstawki. Pracka na Golden Demona :)
maciejrusztyn

Post by maciejrusztyn »

Aha i jeszcze jedno rzucilo mi sie w oczy... czy czasem ogien na szacie nie jest pomalowany na odwrót? Bo nie przypomina mi ognia:P Porsze mnie poprawic jak sie myle:)
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Pięknie, Bohun! :clap:

Parę uwag:

- podstawka trochę jakościowo odstaje (ale to już było powiedziane), może jeszcze jeden drybrush by się przydał na powierzchni :think:
- brązowa szmatka mi nie pasuje kolorem. Kurczę no... No nie :) Wolałbym osobiście tam bordowy z czarnym (do kompletu z kitą) i na tym ogień dla kontrastu (na czarnej części akurat). A tak to nie mam do czego tego brązu przyczepić,
- a i płomienie chyba jednak odwrotnie namalowałeś... No chyba że miałeś w założeniu to, że szmatka się dopiero co zajęła i się ogień rozprzestrzenia, to i się burzy ;),
- tę kitę tobym złamał do fioletu albo chociaż przyciemnił (albo w zagłębieniach wlał fiolet/czerń), bo cała jest dość jednolita czerwona :)

A tak poza tym to klasa sama w sobie! Rewelacja.

A co do prostowania żywicy FW, to się zgodzę. Sam miałem kiedyś przeboje z małym mieczem przy komisarzu, ale jako że element był mniejszy i cieńszy, to i się poddał. Kilkakrotne moczenie w dość ciepłej wodzie i ostrożne prostowanie pomogło.

P.S. Ale z pośladków to się będę nabijał, wybacz :mrgreen:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

KLASA, panie, KLASA!

Ktoś już pisał że to chyba najlepszy dotąd awatar - no i pewnie miał rację. Pasuje mi w zasadzie wszystko - od kolorystyki, przez jakość i gładkość malowania, po szczegóły i OSL.
Podstawka może nieco poniżej poziomu modelu, a te pęknięcia na rogach (choć rzeczywiście przydają się tam jako urozmaicenie pustej powierzchni) ciągle dla mnie takie trochę jelonko-rogasiowe, ale taki model to i tak klasa klasa klasa...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

a ja w pelnej rozciaglosci zgadzam sie z opinia Kacpero. napisal dokladnie to, co chcialem. tylko delikatnie sie o podstawce wyrazil...
nie uchodzi, Bohun, taka ladna figurka, a taka byle jaka podstawka...
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

kita mi nie przeszkadzała, bo wyglądała tak trochę disco - taka plastikowo/lateksowa
włosy to to nie są, ale czemu eldar nie ma mieć plastikowej kity?
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
arctica
Too fast for the rest of us

Post by arctica »

That avatar model is just jaw droppingly good :D i like it so much, it's alot better than any of the others i have seen of this model.
Post Reply