Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
czlowiek.morze wrote:co to za model?
fiolet i zbroja gites! metalowe zdobienia na zbroi moim zdaniem za bardzo zlewają się ze zbroją.
Dzięki za słuszną uwagę. Trochę się zlewają ale jeszcze muszę te zdobienia poprawić białym aby się bardziej świeciły. Niestety też obawiałem się że będzie się to zlewało no ale już tego nie przemaluję. Ciekawe czy Srebrne by bardziej pasowały hehe.
Model to Konstrukt do smoczych elfów z Konfrontacji tyle że ze starej edycji kiedy modele były jeszcze piękne Link--> https://mgla.pl/index.php?p=14&&id_k=122&&id_p=111. Mam dwie ale ta ma ciekawszą pozę a ta wyprostowana nadaje się raczej na posąg
Ok jako że porobiliśmy wczoraj fotki to macie tutaj zakończoną Novę. z niektórych rzeczy nie jestem zadowolony no ale bywa :-/. Model miał wczoraj wypadek bo upadł mi na podłogę (cholerna grawitacja) i odpadły 3 ręce i głowa no ale posklejałem połatałem i się trzyma. W sam raz na początek mojej domowej wystawki z modelami.
Dziś widziałem na żywo. Świetny jest, dobry kontrast na pancerzu, udany nmm i wgle wszystko super. Moim zdaniem najfajniej wyszła jego prawa noga. Ma najlepsze kontrasty i najlepiej rozłożone światło. Można by w sumie coś z oczami zrobić bo teraz to tylko takie kropki.
arctica wrote:Nice, i love the feel of this mini could push the contrast a bit more, but that is just more personal choice, well done
I’m happy u like it. Yea I could push the contrast a bit more but I noticed it on the photos and it was too late for that hehe.
umpa wrote:Oj podba się mi sie podoba i sie o nic nie będe czepiał
Jak coś to pozwalam się czepiać hehe.
loler wrote:Dziś widziałem na żywo. Świetny jest, dobry kontrast na pancerzu, udany nmm i w ogóle wszystko super. Moim zdaniem najfajniej wyszła jego prawa noga. Ma najlepsze kontrasty i najlepiej rozłożone światło. Można by w sumie coś z oczami zrobić bo teraz to tylko takie kropki.
Co do nogi to --> no ale fajnie że coś się podoba haha. Co do oczu to zastanawiałem się czy zrobić je inaczej znaczy się bardziej zbliżone do malowania studyjnego ale nie chciałem robić OSL'u na tym modelu więc dlatego są kropki
czlowiek.morze wrote:zdobienia już wyglądają duuużo lepiej model 1 klasa.
planujesz nim grać?
Raczej nie i dla tego dałem jej większą podstawkę . Tak na prawdę moja przygoda z Konfrontacją skończyła się w momencie kiedy wydali Age of Ragnarock i zaczęli produkować plastikowe preprinty co mnie maksymalnie odpychało. Tak więc teraz tylko 40k i WFB.