[PL] Maru dne smarowanie

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
kacpero

Re: [PL] Maru dne smarowanie

Post by kacpero »

faktycznie czerwony pasuje do rozu jak piesc do nosa.. podoba mi sie jak przemyciles do obszarow NMMowych rozowy (np oczy) i turkusowy (karabin).. giraldesowe kreski chyba musza byc delikatniejsze, bardziej filigranowe.. no i warto zeby ich ksztalty sie nie powtarzaly, bo w tym momencie np. na drugim ujeciu masz dwa iksy ;)
figurka fajna tylko wyrzucilbym te czerwienie.. a motyw kolorystyczny roz-turkus-szary (NMM) wyglada calkiem fajnie..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

No, tym razem róż pasuje do tematu figurki. Dobrze się łączy z turkusem. Ja tak sobie myślę, że może nie tyle bym wyrzucił czerwony, co zdecydowałbym się na jeden z tych kolorów: albo różowy albo czerwony. Obydwa się mocno gryzą, ale jednak skłaniałbym się do różu... Powiem więcej - więcej bym tego różu nawet upchnął, na przykład na szmatce, zamiast tej zieleni brudnej, czy co to tam jest :) mam na myśli sam krawędzie w tym kolorze, dobrze by zamknęły te różowe kosteczki w środku ;)

Enemem na broni mógłby dostać jeszcze ostatnie lekkie jasne kreski, żeby podkreśliło to krawędzie danych części.

I to chyba tyle :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
IRKUCK

Post by IRKUCK »

jak dla mnie model jest rozbity kolorystycznie :P za dużo kolorów, a może mi się tylko tak wydaje bo go widziałem w innych barwach ...
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Lemartes

Post by Lemartes »

Fajny, podobaja mi sie wlosy, ale faktycznie kolorow moze jest troche za duzo, np czerwony pancerz na jej nogach
Image
Rentall

Post by Rentall »

te "x" na broni to freehand czy jakies odblaski ?
czerwony chrobotek według mnie wogole nie pasuje na podstawce, no i za duzo kolorow na figurce...
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

bardziej chrząknięcie niż rzeczywiście rzecz do chwalenia się ... ale
model zrobiony do grania , ma przeżyć trudy turniejowe i mieścić się na stole wiec podstawka minimalistyczna ..
i w ogóle robota na szybko
ImageClick to see full-sized image
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

myślę że to jedna z najlepszych "robót na szybko". bardzo podoba mi się kolorystyka i gra światłem,
do tego nawet te porosty czy mchy pasują do nurglowego modelu, choć zwykle nie jestem ich fanem.

tak naprawdę to nawet za bardzo nie wiem do czego mógłbym się przyczepić (pewnie Nameless będzie wiedział), ale jest mega oblech! :mrgreen:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Gildor

Post by Gildor »

Twoje malowanie świetnie do niego pasuje :) Dobra robota.
Last edited by Gildor on 18 May 2010, o 08:55, edited 1 time in total.
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

fajny obleśny papa Nurgle! szybka robota czyli ile czasu go malowałeś?
podobają mi się jelita z przodu oraz ramiona - fajne rozjaśnienie.
Na zdjęciu od tyłu widać, że plecy (a dokładnie druga od dołu fałda) jest tylko po części błyszcząca. No i kręgosłup mógłby być znacznie bardziej rozjaśniony...
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

a co niby ja mam wiedziec? :)
jak mialo byc na stol, to wiadomo ze jakies skroty Maru porobil. on o nich wie najlepiej, to co mu wypominac bede ;)

a na powaznie - Maru. mnie sie to malowanie podoba bardziej niz inne twoje figurki.
Image
Post Reply