figurka fajna tylko wyrzucilbym te czerwienie.. a motyw kolorystyczny roz-turkus-szary (NMM) wyglada calkiem fajnie..
[PL] Maru dne smarowanie
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Maru dne smarowanie
faktycznie czerwony pasuje do rozu jak piesc do nosa.. podoba mi sie jak przemyciles do obszarow NMMowych rozowy (np oczy) i turkusowy (karabin).. giraldesowe kreski chyba musza byc delikatniejsze, bardziej filigranowe.. no i warto zeby ich ksztalty sie nie powtarzaly, bo w tym momencie np. na drugim ujeciu masz dwa iksy 
figurka fajna tylko wyrzucilbym te czerwienie.. a motyw kolorystyczny roz-turkus-szary (NMM) wyglada calkiem fajnie..
Stop competing with others. Start competing with yourself.

No, tym razem róż pasuje do tematu figurki. Dobrze się łączy z turkusem. Ja tak sobie myślę, że może nie tyle bym wyrzucił czerwony, co zdecydowałbym się na jeden z tych kolorów: albo różowy albo czerwony. Obydwa się mocno gryzą, ale jednak skłaniałbym się do różu... Powiem więcej - więcej bym tego różu nawet upchnął, na przykład na szmatce, zamiast tej zieleni brudnej, czy co to tam jest
mam na myśli sam krawędzie w tym kolorze, dobrze by zamknęły te różowe kosteczki w środku 
Enemem na broni mógłby dostać jeszcze ostatnie lekkie jasne kreski, żeby podkreśliło to krawędzie danych części.
I to chyba tyle
Enemem na broni mógłby dostać jeszcze ostatnie lekkie jasne kreski, żeby podkreśliło to krawędzie danych części.
I to chyba tyle
jak dla mnie model jest rozbity kolorystycznie
za dużo kolorów, a może mi się tylko tak wydaje bo go widziałem w innych barwach ...
Fajny, podobaja mi sie wlosy, ale faktycznie kolorow moze jest troche za duzo, np czerwony pancerz na jej nogach

te "x" na broni to freehand czy jakies odblaski ?
czerwony chrobotek według mnie wogole nie pasuje na podstawce, no i za duzo kolorow na figurce...
czerwony chrobotek według mnie wogole nie pasuje na podstawce, no i za duzo kolorow na figurce...
bardziej chrząknięcie niż rzeczywiście rzecz do chwalenia się ... ale
model zrobiony do grania , ma przeżyć trudy turniejowe i mieścić się na stole wiec podstawka minimalistyczna ..
i w ogóle robota na szybko
Click to see full-sized image
model zrobiony do grania , ma przeżyć trudy turniejowe i mieścić się na stole wiec podstawka minimalistyczna ..
i w ogóle robota na szybko
Click to see full-sized imageRe: [PL] Maru dne smarowanie
myślę że to jedna z najlepszych "robót na szybko". bardzo podoba mi się kolorystyka i gra światłem,
do tego nawet te porosty czy mchy pasują do nurglowego modelu, choć zwykle nie jestem ich fanem.
tak naprawdę to nawet za bardzo nie wiem do czego mógłbym się przyczepić (pewnie Nameless będzie wiedział), ale jest mega oblech!
do tego nawet te porosty czy mchy pasują do nurglowego modelu, choć zwykle nie jestem ich fanem.
tak naprawdę to nawet za bardzo nie wiem do czego mógłbym się przyczepić (pewnie Nameless będzie wiedział), ale jest mega oblech!
Twoje malowanie świetnie do niego pasuje
Dobra robota.
Last edited by Gildor on 18 May 2010, o 08:55, edited 1 time in total.

fajny obleśny papa Nurgle! szybka robota czyli ile czasu go malowałeś?
podobają mi się jelita z przodu oraz ramiona - fajne rozjaśnienie.
Na zdjęciu od tyłu widać, że plecy (a dokładnie druga od dołu fałda) jest tylko po części błyszcząca. No i kręgosłup mógłby być znacznie bardziej rozjaśniony...
podobają mi się jelita z przodu oraz ramiona - fajne rozjaśnienie.
Na zdjęciu od tyłu widać, że plecy (a dokładnie druga od dołu fałda) jest tylko po części błyszcząca. No i kręgosłup mógłby być znacznie bardziej rozjaśniony...
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
-
Nameless
- The Better Choice

a co niby ja mam wiedziec? 
jak mialo byc na stol, to wiadomo ze jakies skroty Maru porobil. on o nich wie najlepiej, to co mu wypominac bede
a na powaznie - Maru. mnie sie to malowanie podoba bardziej niz inne twoje figurki.
jak mialo byc na stol, to wiadomo ze jakies skroty Maru porobil. on o nich wie najlepiej, to co mu wypominac bede
a na powaznie - Maru. mnie sie to malowanie podoba bardziej niz inne twoje figurki.