Inaczej za bazowe kolory wszyscy byśmy mieli 5.0 na CMON...mahon wrote:... co zresztką kiedyś sam wytknąłem: czasem próba zrobienia czegoś realistycznie nie bardzo się pokrywa ze zrobieniem tego efektownie. I tak cały czas oszukujemy - na metalikach, na światłach, na kontrastach, na proporcjach, skalach, itd...
[PL] 1 2 3... proba pedzla
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla
ta wilczyca to zapewne Westalka (Wersalka
) ... a jeśli to SM wilczyca to do Devorerów Eklipsantka (oćmiewająca:P)
którą z nich dostałaś ??
którą z nich dostałaś ??
Eclipsante i Irix limitowana.
Na razie mecze sie z Eclipsante.
Na razie mecze sie z Eclipsante.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
No fajne te wilczyce... Czekam na fotki 
Ja się wypowiem na temat małego pokurcza z kosa
Fajnyyyy ... Podoba mi się praktycznie cały (rozświetliłbym nieznacznie tylko ten NMM ,a i tak widziałbym tu soczyste metaliki
) .Podstawka natomiast strasznie nudnawa ,ale skoro będziesz jeszcze nad ni.ą pracować ... 

Przyznam się bez bicia, że też czekam na moment w którym eclipsante będzie się nadawała do pokazania...mahon wrote:No fajne te wilczyce... Czekam na fotki
Strasznie sobie dołożyłam roboty, bo próbowałam cienie robić na czarno biało, tak jak mówiła Ańa...
No i trochę mi nie wyszło. Może dlatego, że zaczynałam od szarego podkładu (+biały zenital), a może zabrakło mi odwagi w dociągnięciu cieni do czarnego. W każdym bądź razie kolor nałożony na ten niby światłocień wyszedł mi strasznie blady.
I pewnie bedę się teraz musiała namęczyć, żeby w ogóle uzyskać kolor taki jak chciałam i odpowiedni światłocień.
Za to z podstawki jestem zadowolona aż połowicznie.
Wyszła mi taka mniej więcej jak chciałam - czyli bagienno-zielonkawa, ale wcale nie wiem czy pasuje pod wilczyce;p
Wrzucam foty, chociaż mało na nich widać:D
Click to see full-sized image
Click to see full-sized image
Click to see full-sized imagebtw, z NMM na razie zrezygnowałam, bo biały GW robi mi kasze;]
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Porównując do skavenów to... nie mam więcej pytań.
Jest fajnie, podstawka wyszła dobrze.
Co do figsa to można by chyba powiększyć cienie i skórę miejscami rozjaśnić mocniej żeby wyszła bardziej dynamicznie.
Ogółem to jest malina... gites malina
Jest fajnie, podstawka wyszła dobrze.
Co do figsa to można by chyba powiększyć cienie i skórę miejscami rozjaśnić mocniej żeby wyszła bardziej dynamicznie.
Ogółem to jest malina... gites malina

eeee... ale ona ma nalozony w miare kolor na kombinezon, kudly i jeden nakolennik - reszta to podklad...]
nie mowiac o tym ze jej urąbalo rączki przy samej rzyci;]
nie mowiac o tym ze jej urąbalo rączki przy samej rzyci;]
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Aha, nie wczytywałem się 
Sorry nie mogę dzisiaj na miejscu usiedzieć a co dopiero się skupić i przebrnąć przez te parę linijek... ojej impossible
Trzymam kciuki za ten model i w ogóle
)
Sorry nie mogę dzisiaj na miejscu usiedzieć a co dopiero się skupić i przebrnąć przez te parę linijek... ojej impossible
Trzymam kciuki za ten model i w ogóle

no po reakcji Gidora widzisz jak działa to zrobienie Cienia na BW
Na podstawce jest Wetter efect ??
o to teraz woda + farbka , farbka + blender i glejzami dodajesz odcieni i poprawiasz cienie i masz gites majonez
Na podstawce jest Wetter efect ??
o to teraz woda + farbka , farbka + blender i glejzami dodajesz odcieni i poprawiasz cienie i masz gites majonez