[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Re: [PL] Galeria Bohuna

Post by Ana »

Cześć, bardzo fajna zbroja!
Podoba mi się też sierść na głowie byka, ale ta sierść z głębokim rzeźbieniem na tyle już mnie nie zachwyca.
Bardzo fajna kolorystyka :)
Ale i jeśli mam się czepiać i prowokować do przemyśleń, to zastanowiłabym się nad dodaniem miejscami atrakcji ... taką jest z pewnością krew na broni i światło na hełmie, ale może drobne nienarzucające się zmiany kolorystyczne?
Np. lekkie przebarwienie nosa byka - wiesz minimalne rozjaśnienie ku zaróżowieniu.
Albo minimalne nasycenie kolorytu skóry goblina?

Opinia Kacpero o rogach nie jest wydumana - tez tak czuję.
A po za tym, to fajny model i nie tylko Maru Ci zazdrości roboty ;)
-- Ańa

Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Jaki goblin? Ja w dalszym ciągu nie widzę tutaj żadnego goblina! :lol: Dla mnie to jest Beastmen ze sterczącym pancerzem, odkąd pierwszy raz ujrzałem ten model ;)

Heh, a tak poważnie - świetna praca, model jest bardzo oryginalny, ale to całe futro z byczym łbem po prostu dominuje nad tym małym goblinem i od razu rzuca się w oczy ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
JerzyK

Post by JerzyK »

Świetnie pomalowany goblin! U mnie czeka jeszcze na lepsze czasy (wraz z ponad 50 innymi z Konfrontacji) do pomalowania :?
Demi_morgana wrote:
Maru wrote:co przypomina mi Cukra i jego Midnor
LINK!!! :pray:
Jak jakieś fajnie pomalowane krasnale, to ja też chętnie bym zobaczył...
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

heh z tym to problem być może bo wip jest od dość dawna na Max mini ale Cukier ostatnio ma podobno straszne urwanie Du .. Głowy i nie za bardzo ma na co czas by coś malować i robić temu fotki
- ostatnio to można oglądać tylko mojego Krasia do dwarf talsów (ten na klocku z szczurem i rura :P)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Renaw

Post by Renaw »

Modele u ciebie wyglądają jak trójwymiarowe malowidła scienne z górnej półki i ten tagże :clap:
gimiak

Post by gimiak »

Ogólnie - świetne, rewelacyjny srebrny. Jedynie podstawka wygląda przy całym modelu jakoś tak... blado.
Kramik z różnościami Gimiaka... czyli mrocznyraj.pl.
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

JerzyK wrote:Świetnie pomalowany goblin! U mnie czeka jeszcze na lepsze czasy (wraz z ponad 50 innymi z Konfrontacji) do pomalowania :?
Rety a wiesz że od tego popada się w zbieractwo kompleksogenne? :doh: U siebie też widzę objawy (zachwyt i frustracja na widok wszystkich tych rewelacyjnych modeli czekających na lepsze czasy)

Od jakiegoś czasu nie dokupuję niczego, jeśli nie jestem na 100% pewna, że obpędzluję to w przeciągu roku - ale to też frustruje :bonk:
Zawsze można nazwać się kolekcjonerem to trochę oczyszcza samopoczucie, prawda? :mrgreen:
-- Ańa

Image
REDAV

Post by REDAV »

No model rzeczywiście świetny i widać że trochę mnie ominęło bo dawno tu nie zaglądałem hehe.
Rety a wiesz że od tego popada się w zbieractwo kompleksogenne? :doh: U siebie też widzę objawy (zachwyt i frustracja na widok wszystkich tych rewelacyjnych modeli czekających na lepsze czasy)

Od jakiegoś czasu nie dokupuję niczego, jeśli nie jestem na 100% pewna, że obpędzluję to w przeciągu roku - ale to też frustruje :bonk:
Zawsze można nazwać się kolekcjonerem to trochę oczyszcza samopoczucie, prawda? :mrgreen:
Też mam podobnie z tym że sporo modeli bym jeszcze kupił zwłaszcza jak oglądam strony producentów no ale puki co trzeba malować i widać Bohun jest w tym bardzo konsekwentny czego można pogratulować :D.

A mi się podstawka bardzo podoba bo jest fajnie zrobiona poza tym nie ma na niej zbyt wielu bajerów i nie odciąga aż tak uwagi od modelu. Jeśli można się zapytać to chciał bym wiedzieć z czego i jak zrobiłeś takie skałki ??
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Takie skałki można bez większego problemu zrobić odciskając "wyrwy" jakimiś narzędziami rzeźbiarskimi w niemal każdej masie rzeźbiarskiej...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Flameon

Post by Flameon »

Mnie to wygląda na miliput z poodciskiwanymi żłobkami przy użyciu zaokrąglonej części dłuta do green stuffu :think:
Post Reply