[PL] Pamperki Rentalla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Rentall

Re: [PL] pamperki Rentalla

Post by Rentall »

teraz jest jasne :)
Klientowi podoba sie tak jak jest wiec na sile nie bede sobie dodawał pracy.
Nie moge sie z Toba zgodzic. Według mnie kontrast jest bardzo duzy, od białego do czarnego. Moze zdjecia tego tak nie oddaja, ale kolczugi maja taki kontrast jak topory. Ale dziekuje za tę uwage :)
Flameon

Post by Flameon »

Rentall wrote: Zadowolony jestem z nmm'ow oraz z ogni na sztandarze. Było to moje pierwsze podjescie do tematu ognia i płomieni i jestem calkiem zadowolony z tego efektu jak na pierwsza probe :)
No ogień Ci wyszedł jak z reklamy gazpromu :D
Jeżeli chodzi o Nmm to wyszedł bardzo dobrze, oczywiście z perspektywy całego oddziału bo pojedynczo nie ma jak się przyjrzeć modelom, ale ogólnie jest on super, i jeżeli oddział jest w fazie wip to moim zdaniem jest kapitalnie, IMHO zdecydowanie lepiej niż na pierwszy poziom, natomiast jeśli to już skończone to kicha bo poza NMM modele wyglądają na ledwo zaczęte nakładanie koloru bazowego, zwłaszcza buty wyglądają jakbyś na biały podkład wylał jedynie brązowego washa ,futro ma się podobnie a białe elementy to już w ogóle czysty podkład :P
Rentall

Post by Rentall »

Flameon dokladnie tak jak napisales, tak sobie klient zyczyl :D Gazpromem mnie rozbawiles hehe, dzieki za docenienie. Nmm i podstawowe kolory-takie bylo zadanie :)
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Ależ Wy macie wysokie te niskie poziomy :lol:

Podobają mi się jasne kolory, sztandar (obydwa feniksy! :clap:), a już róg to jest najlepszy - jak na ten poziom oczywiście. Ładny, staranny, czysty oddział. Ale faktycznie, wash by się przydał na zbroje ;) Dobra robota!

P.S. Nie przepadam ze elfami, ale jednak przez wszystkie edycje Warhammera oddział White Lionów chyba mi się najbardziej podoba z całej armii HE... No, może jeszcze Maiden Guard (ale tego już nie ma w użyciu zdaje się) i staaaaarzy łucznicy metalowi w szmatkach, bez pancerzy.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Kurcze co post to inne uwagi, a ja tylko skaczę od postu do zdjęcia :lol:
...yyyy czy ja mam coś do dodania?
Myślę, że wiele kwestii to sprawa monitora.
Np. ja myślałam, że to metaliki są na zbrojach.
Więc wydaje mi się, że jeśli zwiększać kontrast, to jedynie na pasiastych elem. stroju.
(Nie znam się, czy oni mają wyrzeźbione takie pasiaste zbroje, czy sam malowałeś? Bo to fajnie wygląda)
Ach i jeszcze co do uwag z działu NMM, to nie bardzo przekonuje mnie rozmieszczenie światłocienia na skrzydłach pticy z nad sztandaru. Światło tam rozkłada się na boki, a moim zdaniem powinno od góry do dołu rosnąc. No chyba, że to osad - srebro przecież czernieje :roll: ale ja będąc na Twoim miejscu mimo wszystko nie odmówiłabym sobie najmocniejszego rozjaśnienia na dole.

Róg, przejścia na NMM i sztandar to najfajniejsze elementy.

Ach i z działu 'niedopracowane', to dla mnie twarze i białe partie.
Tylko z bielą, żeby wyszła fajnie nie można się spieszyć (IMHO lepiej nie cieniować, niż by miało wyjść brudno) Widać tak sobie rozłożyłeś czas i siły :roll:
-- Ańa

Image
kacpero

Post by kacpero »

jak dla mnie to jest to poziom wyzszy niz "jedynka".. jakby wszystkie elementy były potraktowane z ta sama jakoscia co NMM to spokojnie mozna by uznac to za "trojeczke"..
ladnie Ci wychodzi ten swiatlocien na NMMie
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Rentall

Post by Rentall »

Dziekuje Wszystkim za komentarze i uwagi, bardzo trafne macie spostrzezenia :)
@Sławol- Ja nigdy nie bylem przekonany do white lionow, bo czesto widywałem je w płaskich metalikach, ktore psuły cały efekt wizualny figurek, ale stwierdzam ze nie sa tacy zli.
@Kacpero- W sumie to zle sie wyraziłem... to jest poziom 2 zwazywszy na ten nmm, ktory poziom ciagnie do gory, jednak cala reszta ciagnie w dół, takze wychodzi cos pomiedzy 1 a 2 :)

@Ana- Na zbrojach sa metaliki :P a te paski to kolczuga, tylko zrobilem czarne lini, ktore wygladaja teraz na zdjeciach jak paski :) Z biela nie bede kombinował, bo nie czuje sie na tyle mocny zeby przy tym majstrowac na cudzych figurkach. A twarze no coz... cielisty potraktowany brazowym washem ]:->

Jeszcze raz dzieki za odzew :)
Rentall

Post by Rentall »

ImageClick to see full-sized image

Pierwsza proba senmm. Przekonuje was to malowanie ? Jesli macie jakies spostrzezenia odnosnie tego jak poprawic ten element, bede wdzieczny :) (chyba ze jest okej, samemu ciezko mi to ocenic)
Gildor

Post by Gildor »

Nie przepadam za tą techniką zbytnio, więc mi się nie podoba ale jest chyba zrobione poprawnie. Czytałem kiedyś tutka na cmonie :wink:
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

mnie jakoś ta technika specjalnie nie przekonuje ale może kiedyś coś spróbuję pomalować w tej technice...
Twój herlak na razie dobrze się zapowiada więc pozostaje czekać tylko na więcej !
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Post Reply