Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Flameon wrote:Fajnie, coraz lepiej, z którego miliputa korzystasz? ;>
Z Milliputa Standard Yellow-Grey - na moje potrzeby i umiejętności jak najbardziej wystarcza.
Powoli brnę do przodu. Dodałem obiekt głowopodobny Click to see full-sized image
Została mi do zrobienia druga ręka z mieczem, drobne poprawki no i podstawka. W weekend powinien być gotowy (oczywiście bez malowania )
No to chyba gotowy Dodałem parę detali i w sumie jestem zadowolony z osiągniętego efektu.
Podstawka prosta, w założeniu te glisty to pędy dyniowe
Teraz muszę znaleźć nastrój na pomalowanie go...
JerzyK wrote:Pewnie weźmiecie mnie teraz za wariata - bo kto o zdrowych zmysłach, mający prawie 400 figsów do pomalowania, bierze się jeszcze za rzeźbienie...
Z pewnością nie ty jeden
A jeśli myślisz o odlewaniu to możesz skontaktować się z MaxMini albo może Ściborem? Chyba, że wolisz walczyć z tym samodzielnie. Ale oni mają już wyrobioną pozycję, więc o tyle by ci było łatwiej...
a koszt nie jest duży ... ktoś swego czasu na BP oferował .Forma bodajze 20-40 zł (bo nie chce skłamać ) i potem koszt żywicy na odlewy (model 28mm chyba ok. 5 zł/szt. było ) .Pełna profeska ... i dobre odlewy