[PL] Crystal_Brush_2011

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
mr_Denial

[PL] Crystal_Brush_2011

Post by mr_Denial »

Tak sobie wrzucę taki wątek, bo większość z was pewnie będzie śledzić ten konkurs i ciekawi mnie co macie do powiedzenia
o samych pracach i organizacji.

Od dzisiaj można oceniać pracę przez neta:
https://crystalbrush.coolminiornot.com/cbgallery/index

Jak to zobaczyłem, to pomimo tego, że nie jestem fanem pałowania się o jakość fotek(przeważnie amatorskich) na forach,
to przy takiej imprezie i takim nakładzie pieniężnym jedyne co wykrztusiłem z siebie po kilku brzydkich słowach, to: "zabiłbym gościa, który robił foty!".

No bez kitu, tło jest fatalne, ostrość często idzie w kosmos, a niektóre foty nawet na zbliżeniach są nieczytelne.
Najbardziej oczywiście dostają po dupie prace "subtelne", gdzie ktoś się napracował nad "lekkim stylem" bez brutalnych kontrastów, a na fotach tego nie widać.
Widzę, że jest kilka wyczesanych prac, ale zostaną pewnie zdewastowane przez nieletnią i zmanieryzowaną populacje CMONa :|
Nie podoba mi się waga głosów przez net, a przy takich fotach to porażka.

No nic poczekajmy i zobaczmy jak to się rozwinie.
Jak macie faworytów to dajcie znaka.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] Crystal_Brush_2011

Post by Maru »

łooo ale masakra ...
sporo fotek koszmarnie prześwietlonych
co nie stać ich na namiot bezcieniowy i 3 lampki ??
większość zdjęć z żenująco za niska przysłona .. i nie wyrażne
sporo dobrych prac już przegrało ... bo tak
natomiast da sie zauważyć ze przy części modeli GW przyłożyli sie do fotek i zrobili nieporównywalnie leprze .... a do modeli nie GW to jakby umyślnie sabotowali prześwietlając / robiąc nieostre
- nie wiem czym cykali bo wykasowali Exif a ale zakładam że to lustro (rodzaj rozmycia dalszych planów)

jeśli chodzi o to że robiąc wszystkim słabe fotki wyrównują szanse to zawiedli - modele GW maja zdecydowane lepsze ...
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Taaaa, ja też pilnowałem odliczania do głosowania i czekałem na fotki prac.

Jakość zdjęć mnie zdrowo osłabiła. Jeśli naprawdę nie mają lepszych, to kicha na potęgę...
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

Trochę słabo
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

Jak dla mnie to pomimo fotek, które są tragiczne, to same prace nie powalają...
Czekałem na ten konkurs bardziej niż na jakiegokolwiek Golden Demona i powiem szczerze że się rozczarowałem :(

Może to wina fotek, ale nie potrzebuje dobrej fotki zeby dostrzec że podstawka składa sie z samej trawki... a przy takim konkursie to lekka przesada :P

Na szczęscie jest kilka prac na których można zawiesić oko! :D
Zdecydowanie moim faworytem jest Tańczący Olbrzym Szaman! :D
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

"Outcast Warriors" - na 90% jest to bardzo dobrze pomalowany sqad - na zdjęciu nic nie widać przepalone
"Valkyrie" - kolejne dobre malowane i kolejna straszna fotka
"Kraken Priestess" - kolejny model zdewastowany fotografią
natomiast np :
"Blood Angels Chaplain" - ma dobrą fotkę
"Rogal Dorn" - kolejne dobre zdjęcie
"Inquisitor Hektor Rex" o i następne
"World Eater Rhino" - o jaka dobra fotka
zadziwiające wszystkie dobre fotki to modele GW / Forgword

może to przypadek ...

ale na pewno cześć kandydatów ma dobre fotki a cześć nie a rozkład jest jakiś taki nierówne tak wiem "Baelg" ma dobre zdjęcie ... ale może dlatego że jego autor zamieścił je już wcześniej na forum ??
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
przemo

Post by przemo »

żałosne
konkurs już teraz uważam za wielką klapę. Rozumiem że Bohun się nie zdecydowałeś żeby tam pojechać, bo nic Twojego tu nie widzę. I dobrze chyba, bo to zakrawa o skandal...
Flameon

Post by Flameon »

Bohun nie jechał, postanowił postawić na Golden Demony w Europie i jak widać dobrze wybrał ;)
Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to ,że model malowany na meeeeega poziom przy którym można by się męczyć pół roku może zostać tu totalnie złojony przez figurkę pomalowaną w dwa dni tylko dlatego ,że będzie miała lepsze zdjęcia.
Słów mi brak aby opisać nieprofesjonalizm tego konkursu, co jest szczególnie zdumiewające biorąc pod uwagę jak wiele kasy mieli od sponsorów.
Kuzyn

Post by Kuzyn »

Ja też jestem zawiedziony, nawet mocno, liczyłem po takim wielkim halo na wojnę tytanów malarskich w stylu yellow one vs allan c. itd. A tutaj widzę że jest na prawdę biednie.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

chyba jednak miejsce konkursu (USA) odbiło się na frekwencji europejskich malarzy.

dla mnie to nie skandal, tylko wstyd. zmasakrowali prace fotkami i każą na podstawie tego oceniać.
prace jakoś mnie nie powaliły - nawet nie przebrnąłem przez jakąś sensowną część, bo się zniechęciłem. i to ma być konkurs z nagrodami o łącznej wartości $15.000??
to nie skandal, tylko wstyd. moim zdaniem porażka inicjatywy...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Post Reply