[PL] Nameless w 2010

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Post Reply
Flameon

Re: [PL] Nameless w 2010

Post by Flameon »

No to wiadomo czym konkretnie zajął się Frodo po powrocie do domu ;)
Malowanie bardzo fajne, zwłaszcza jak na tak mały model, brakuje mi cieniowania na górnej części kaptura i troszkę ten kartoflany nos razi, ale to kwestia modelu jak mniemam ;)
Na drugim zdjęciu widać ,ze twarz jest ścieniowana i wygląda to elegancko, ogółem bardzo fajnie wyszło Ci to malowanie ;)
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

a teraz figsa od Reapera, co siedziala na polce pomalowana do polowy. nic specjalnego, po prostu zmusilem sie zeby ja skonczyc i wywalic na "wystawe".

netoperek, wampir po transformacji, Pan Swinka - nazwijcie go jak chcecie, tylko cicho, zeby wam tak na plocie nie usiadl

7/2010 - Crypt Bat

ImageClick to see full-sized image
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Kurczę nie wiem co się stało, ale albo podbiło ci bardzo ISO, albo przekompresowałeś fotkę, albo od razu była nieostra.
Możesz podesłać mi 1 surową fotę, to może coś doradzę?

Przez to nie wiem co myśleć o tej figurce, bo wydaje mi się, że po prostu fota jest rozmyta, a nie malowanie nieostre...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

dzięks Machoń bo już myślałem że mi oczy siadają ... a tu nie tylko ja mam miraże

Dexter całkiem fajny - bym mu jeszcze podciągnął kontrasty na kapturze
natomiast nie wiem gdzie krasnolud ma głowę .. (to jest krasnolud czy mam majaki ??)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Całkiem zabawny model ;)
Ze skórą idziesz w fajnym kierunku (fajna paleta, wyraźny światłocień, tylko cień z przodu pod rękami wydaje się być jeszcze zbyt chamski)
Miejscami pogubiłeś się w światłocieniu. Skrzydła są wyraźnie cieniowane, twarz tak samo, a 'zasłonka' jak by nieskończona - brakuje jej cienia. Tak samo brakuje mi cienia między stopami z przodu.
Starałabym się na Twoim miejscu zrobić bajer z oczu - wiesz, coś co by przykuwało wzrok.
No ale skoro zależało Ci tylko na wypchnięciu modelu, to pewnie zdajesz sobie z tego wszystkiego sprawę i Ci się nie chciało.
-- Ańa

Image
kacpero

Post by kacpero »

faktycznie skora idzie w dobrym kierunku a niektore elementy np oczy, wlosy wygladaja na niedokonczone.. podoba mi sie ta roslinnosc na podstawce ale nagrobek bym wyraznie przyciemnil/skontrastowal i wzbogacil laserunkami
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
loler

Post by loler »

Moim zdaniem wygląda bardzo dobrze. Zrobiłbym coś z twarzą, żeby bardziej przyciągała wzrok. Może coś z oczami? Albo dodać jakiegoś fioletowego glaze'a pod oczami i przy ustach. I na podstawce ta zielona roślinka jakoś zbyt żywo dla mnie wygląda w porównaniu do reszty. Jakieś brązy na nią by moim zdaniem można dać.
ale tak czy siak dobra robota
Image
Gildor

Post by Gildor »

Fajny.
Najbardziej podoba mi się tak spójna kolorystyka.
Ten nagrobek jest częścią sprzedawanego modelu?
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Ale się nagadali... ;)

No to ja krótko dodam od siebie - dla mnie istnieją tylko 3 kolory skóry takich zwierzaków: czarny, szary, brązowy :mrgreen: Jak widzę coś podobnego do Varghulfa czy innego nietoperza z kolorem ludzkiej skóry, to patrzę jakoś tak bokiem na to (no ale kto tam widział na oczy takiego stwora :lol:) Oczywiście pomijam efekty ;) Taki odcień mi nie pasuje do futrzaków za bardzo, no ale Twoje malowanie technicznie jest udane! No i dobrze, widać, że łapę sobie wyrabiasz i idziesz naprzód :clap: Oby tak dalej, coraz lepiej.

Podoba mi się metalowa czaszka na nagrobku, podobają mi się błony skrzydeł, podobają mi się szpony (choć jedno/dwa rozjaśnienia by je uatrakcyjniły), no i to chyba tyle. Aha, ta czerwona szmatka mogłaby dostać jedno przebarwienie albo ciemniejszy/brudniejszy odcień. Po prostu, żeby nie była cała czerwona, ale to tam moje gadanie :)

Podstawka ma ciekawą roślinność za to.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

@Gildor - tak, to czesc modelu.
@all - netopirka mozna potraktowac jako "tabletop", choc na polce stoi ;) z brakow zdaje sobie sprawe, nawet moglbym wam podpowiedziec takie co przegapiliscie :) nie mialem do niego serca, wiec ciesze sie ze jest gotowy. dzieki jednak za uwagi, przydadza sie jak bede chcial cos wyciagnac na wyzszy poziom.

a poniewaz krzycza na mnie ze zdjecia do ... nienajlepsze, to powalczylem troche z aparatem.

Last edited by Nameless on 2 Apr 2010, o 07:19, edited 1 time in total.
Image
Post Reply