Dzieki wszystkim za komentarze !
Co do kolorystyki, została ona narzucona przez klienta. Takze do niego powinny byc skierowane te pochwaly, ja tylko wykoywałem jego zalecenia, niemniej jednak tez uwazam, ze takie zestawienie dobrze wyglada.
Co do fioletu, zgadzam się z tym, że jest on dosc plaski. Nie mialem juz potem czasu, zeby to wszystko poprawic, a troche malowania przy tej figurce było. Tak jak pisze Mahon, trzeba ciać tam gdzie sie da, bo poziom malowania tego ode mnie wymagał. To tyczy sie rowniez podstawki. Stwierdziłem, ze taka wielka figurka nie potrzebuje mega wypasionej podstawki, za poza tym, to kolejny element sciagajacy malowanie na poziom 3.
Mi sie pancerz niebiesko czarny podoba i tyle na ten temat, mysle ze to kwestia gustu.
Zastanawiałem sie (nie za długo, bo nie było czasu) nad rozwiazaniem ostrzy. Myslalem o pomalowaniu ich na czarno z wyciagnieciem do fioletu, albo niebieskiego, albo ew. do czerwonego. Stwierdzilem, ze czerwony nie bedzie pasował, a niebieskiego i fioletu, jest na tyle duzo, ze wiecej to juz by była przesada.
Stwierdziłem, ze pojde w NMM, zeby nadac troche blasku i ozywic figurke. Osobiscie jestem zadowolony z tego efektu.
Chcialem zrobic OSL na oczach, ale znowu gore wziel ciecia w budzecie

Wyszly jak wyszly, jest to kolejna rzecz, ktora na wyzszy poziom zrobiłbym na pewno staranniej.
Generalnie bez aerografu malowanie trygona było by torturą, a okazało się całkiem przyjemna zabawa
gdyby ktos odczuwal potrzebe zaglosowania to zapraszam
http://www.coolminiornot.com/292345