[PL] Malunki C'tana
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Malunki C'tana
Świetny Demon i ciekaw jestem efektu końcowego bo zapowiada się naprawdę fajnie. Z wcześniejszych prac bardzo podoba mi się warsztat z samochodem i widać że powalczyłeś tam z detalami i to bardzo przykuwa uwagę. Jeśli chodzi o te goblińskie pieski to malowanie jest ok chociaż rzeczywiście trochę można by było jeszcze powalczyć z samym gobosem a sama koncepcja to jak pisałeś trochę pofantazjować można (najwyżej jakiś goblin dostał za mocno od orka w pecynę i nauczył się przez to nekromancji).
podziwiam ciebie z jaka starannoscia malujesz modele warte 2 pkt. ja chciałbym umieć tak malować bohaterów 

miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Widzisz, dobrze pomalowane figsy walczą lepiej
Skuteczność np. pomalowanego fanatyka rośnie co najmniej o 50% ;D Gobliny lepiej trafiają z łuków, nie panikują przy złamaniu...
Chcę mieć ładnie wymalowaną armię po to, żeby przyjemniej mi się grało bo to jest chyba cel tej gry

Chcę mieć ładnie wymalowaną armię po to, żeby przyjemniej mi się grało bo to jest chyba cel tej gry

Kolejny misiu pysiu do kolekcji, ok 8h relaksacyjnego malowania
...coś mi zjadło płaszcz na tych zdjęciach :/ na żywo jest mocniejszy kontrast....
nie wiem czy to kwestia aparatu czy światła... czas chyba zakupić jakąś lustrzankę..
Click to see full-sized image
i kolejne relaxacyjne figsy ale to już taki TT do mojej wciąż powiększającej się rodzinki goblinów..

...coś mi zjadło płaszcz na tych zdjęciach :/ na żywo jest mocniejszy kontrast....

i kolejne relaxacyjne figsy ale to już taki TT do mojej wciąż powiększającej się rodzinki goblinów..

Fajny ten inkwizytor, bardzo podoba mi sie glowica mlota
Ale kto wpadl na pomysl zrobienia 2 glowego orla...?
Gobliny tez sa swietne, zwlaszcza te na pieskach

Gobliny tez sa swietne, zwlaszcza te na pieskach

Sam szatan pewnie rzeźbił to ptaszydło..Lemartes wrote:Fajny ten inkwizytor, bardzo podoba mi sie glowica mlotaAle kto wpadl na pomysl zrobienia 2 glowego orla...?
![]()
100% orzel imperialny ^^.Lemartes wrote:Ale kto wpadl na pomysl zrobienia 2 glowego orla...?![]()

to imperialne to 2 głowy rozjechany kurczak ...
wzorowany na :
jest nawet identyczny to gwardyjskiego tylko z 1 głowa i swastyka z 42 r ... tylko wkleić mi sie nie udało - jest ocenzurowany na Europę
(znalazłem przekierowując sie przez Japonję .. alewkleić już nie dało rady bez "acces dynaied error coś tam forbiden"
- cenzura
tu masz pierwowzór obydwu
Święte Cesarstwo Rzymskie - czyli Niemcy
no jak będziecie malowali / grali gwardia imperialna i imperialnymi to juz wiecie kim gracie
"Space Marini" Ubermensh

wzorowany na :

jest nawet identyczny to gwardyjskiego tylko z 1 głowa i swastyka z 42 r ... tylko wkleić mi sie nie udało - jest ocenzurowany na Europę

tu masz pierwowzór obydwu

Święte Cesarstwo Rzymskie - czyli Niemcy
no jak będziecie malowali / grali gwardia imperialna i imperialnymi to juz wiecie kim gracie

Jakich kolorów użyłeś do malowania skóry? Jeśli to nie tajemnica...Ctan wrote:gob jest w podkładowych kolorach, jeszcze nie jest skończony, ale już bliżej jak dalej, będzie taki jak reszta gobów
czyli kopia tego chłopa
Mi te dwa orły kojarzyły się z herbem Rosji:
Natomiast sam wzór jednostek to typowy doiczland. Od Komisarza w czapce al'a SS zaczynając a kończąc na Death Korps of Krieg
Co do malowania Ctana-bardzo fajne ^^

Natomiast sam wzór jednostek to typowy doiczland. Od Komisarza w czapce al'a SS zaczynając a kończąc na Death Korps of Krieg

Co do malowania Ctana-bardzo fajne ^^