[PL] Malunki C'tana

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
REDAV

Re: [PL] Malunki C'tana

Post by REDAV »

Świetny Demon i ciekaw jestem efektu końcowego bo zapowiada się naprawdę fajnie. Z wcześniejszych prac bardzo podoba mi się warsztat z samochodem i widać że powalczyłeś tam z detalami i to bardzo przykuwa uwagę. Jeśli chodzi o te goblińskie pieski to malowanie jest ok chociaż rzeczywiście trochę można by było jeszcze powalczyć z samym gobosem a sama koncepcja to jak pisałeś trochę pofantazjować można (najwyżej jakiś goblin dostał za mocno od orka w pecynę i nauczył się przez to nekromancji).
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

podziwiam ciebie z jaka starannoscia malujesz modele warte 2 pkt. ja chciałbym umieć tak malować bohaterów :)
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Ctan

Post by Ctan »

Widzisz, dobrze pomalowane figsy walczą lepiej ;) Skuteczność np. pomalowanego fanatyka rośnie co najmniej o 50% ;D Gobliny lepiej trafiają z łuków, nie panikują przy złamaniu...
Chcę mieć ładnie wymalowaną armię po to, żeby przyjemniej mi się grało bo to jest chyba cel tej gry :)
Image Image
Ctan

Post by Ctan »

Kolejny misiu pysiu do kolekcji, ok 8h relaksacyjnego malowania :)

...coś mi zjadło płaszcz na tych zdjęciach :/ na żywo jest mocniejszy kontrast.... :cry: nie wiem czy to kwestia aparatu czy światła... czas chyba zakupić jakąś lustrzankę..

ImageClick to see full-sized image

i kolejne relaxacyjne figsy ale to już taki TT do mojej wciąż powiększającej się rodzinki goblinów..

Image Image
Lemartes

Post by Lemartes »

Fajny ten inkwizytor, bardzo podoba mi sie glowica mlota :) Ale kto wpadl na pomysl zrobienia 2 glowego orla...? :shock:
Gobliny tez sa swietne, zwlaszcza te na pieskach :)
Image
Ctan

Post by Ctan »

Lemartes wrote:Fajny ten inkwizytor, bardzo podoba mi sie glowica mlota :) Ale kto wpadl na pomysl zrobienia 2 glowego orla...? :shock:
Sam szatan pewnie rzeźbił to ptaszydło..
Image Image
dead

Post by dead »

Lemartes wrote:Ale kto wpadl na pomysl zrobienia 2 glowego orla...? :shock:
100% orzel imperialny ^^.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

to imperialne to 2 głowy rozjechany kurczak ...
wzorowany na :
jest nawet identyczny to gwardyjskiego tylko z 1 głowa i swastyka z 42 r ... tylko wkleić mi sie nie udało - jest ocenzurowany na Europę :P (znalazłem przekierowując sie przez Japonję .. alewkleić już nie dało rady bez "acces dynaied error coś tam forbiden" :P - cenzura
tu masz pierwowzór obydwu
Święte Cesarstwo Rzymskie - czyli Niemcy

no jak będziecie malowali / grali gwardia imperialna i imperialnymi to juz wiecie kim gracie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: "Space Marini" Ubermensh :lol: :lol:
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Michal

Post by Michal »

Ctan wrote:gob jest w podkładowych kolorach, jeszcze nie jest skończony, ale już bliżej jak dalej, będzie taki jak reszta gobów

czyli kopia tego chłopa :)
Jakich kolorów użyłeś do malowania skóry? Jeśli to nie tajemnica...
Gildor

Post by Gildor »

Mi te dwa orły kojarzyły się z herbem Rosji:ImageClick to see full-sized image
Natomiast sam wzór jednostek to typowy doiczland. Od Komisarza w czapce al'a SS zaczynając a kończąc na Death Korps of Krieg :D

Co do malowania Ctana-bardzo fajne ^^
Image
Post Reply