Ana wrote:Osiągnąłeś świetny klimat! Ale w moim odczuciu ta banda ma kilka słabszych miejsc, jak np. skrzydła - nie przekonują mnie te kropki wydają mi się mało staranne. Nie podoba mi się ównież przy calej reszcie cold one. Wydaje mi się niedopracowany (m.in. skóra bordowa lepiej by wyglądała przy mocniejszym światłocieniu).
Ale generalnie jak dla mnie srworzyłeś coś inspirującego:-)
Dzięki za komentarz.
Skóry jaszczurów nie będe już ruszał, niezbyt pewnie czuję się w tym kolorze, a nie chcę popsuć tego co już pomalowałem.
Wczoraj wieczorem zacząłem malować wisielców, którzy ozdobią blanki
dioramy Mrocznych Elfów do
Warheim FS. Pomalowałem też głowy przytroczone do siodła kawalerzysty.
Do malowania skóry użyłem, jako podkład Liche Purple, następnie Knarloc Green, a później mocno rozwodniony Dwarf Flesh i Rotting Flesh (tym kolorem zrobiłem też na koniec delikarny drybrush - chciałem uzyskać efekt suchej, łuszczącej się skóry ale mam wątpliwości czy mi to wyszło). Washe to Leviatan Purple, Baal Red, Ogryn Flesh i Devlan Mud.
Jelita to baza Liche Purple, następnie rozjaśniane Tentacle Pink. Washe to Leviatan Purple oraz Baal Red.
Kości to Scorched Brown, Jack Bone P3, Bleached Bone i Skull White. Washe to Ogryn Flesh i Devlan Mud oraz Gryphonne Sepia.
Natomiast do malowania włosów użyłem jako podstawy Vermin Brown, rozjaśniany Vomit Brown i Rotting Flesh. Wash to Ogryn Flesh i Devlan Mud.
Click to see full-sized image